Cursus italiaans

Vakantie geboekt naar Italië? Als je naar Italië gaat dan kan het erg handig zijn om een paar woordjes Italiaans te leren. Hoewel er op veel plekken Engels wordt gesproken, kan je toch een goede indruk maken als je een beetje Italiaans kan spreken. En zeg nou zelf, de Italiaanse taal is toch de meest romantische taal van de wereld. Je smelt bijna weg als je een Italiaan hoort praten. Je kunt zelf al in een paar dagen de basis van de taal onder de knie krijgen.

Ciao!

De eerste stap naar het spreken van de Italiaanse taal is het gedag zeggen en jezelf voorstellen. Misschien kom je een paar leuke Italianen tegen of wil je je netjes voorstellen aan de buren bij de camping.

Hallo, ik ben Sanne

Ciao, sono Sanne

Ik kom uit Nederland

Sono olandese

Italië is een prachtig land

L’Italia è un paese bellissimo

Italiaans eten

Als je aan Italië denkt, denk je aan eten. Je zult zeker weten een lekkere Italiaanse pizza of pasta in een restaurant bestellen en dan komen deze Italiaanse woorden zeker van pas.

Rode/witte wijn

Vino bianco/rosso

Water

Acqua

Dank u wel

Grazie

Is er nog plaats

C’è ancora posto?

Voorgerecht

Antipasto

Hoofdgerecht

Piatto principale

Dessert

Dolce

Help, ik ben verdwaald

Als je een beetje een kluns bent, maar ook als je dit niet bent, kan het je overkomen: je bent verdwaald. Toevallig kom je een Italiaan tegen die geen woord Engels spreekt. Met deze handige Italiaanse woordjes vind je binnen no time de weg weer terug.

Links, rechts

Sinistra, destra

Ik ben verdwaald

Mi sono perso

Kunt u mij helpen?

Può aiutarmi?

Waar is …?

Dov’è …?

Wat is de snelste route naar..

Qual’è il percorso più veloce a

Italiaans leren in Italië

Als je de hele Italiaanse taal van tevoren niet wilt doornemen of je hier geen tijd voor hebt, kan je ook prima op vakantie de taal verkennen. Het enigste wat je nodig hebt, is lef. Want met een klein beetje lef zul je al heel snel kleine gesprekjes in het Italiaans gaan voeren.

  • Je kunt zelfs je Italiaans oefenen als je uit eten gaan, hoe leuk is dat. Bestel je eten en wijn eens in het Italiaans. Pak niet de Engelse menukaart erbij, maar probeer het gewoon in het Italiaans te lezen. 
  • Koop fruit, groente of ander eten op de markt of in de supermarkt. Er staan vaak bordjes bij met de namen van het product in het Italiaans. Zo zul je sommige Italiaanse woorden erg snel onthouden.
  • Ook als je een ijsje gaat kopen of naar een zwembad gaat, probeer alles in het Italiaans te doen. Het gesprek zal de eerste keer niet helemaal vlekkeloos verlopen, maar dit hoeft ook niet. Ze zullen het erg waarderen dat jij Italiaans probeert te spreken.

Comments zijn uitgeschakeld.