Gardameer italie

Het Gardameer, je kent het vast wel. Dit is het grootste meer van Italië en de ideale vakantiebestemming van duizenden Nederlanders. Het meer ligt in het noorden van Italië in een prachtig landschap met bergen, stranden en leuke stadjes. Het is de perfectie bestemming voor een rustige vakantie, maar je kunt er ook veel activiteiten ondernemen. Het kan daarom zomaar voorkomen dat jij straks naast je buurman op de camping staat. Gezellig, toch? 

Met de auto op pad

Er zijn verschillende redenen waarom zoveel Nederlanders het Gardameer opzoeken, maar de belangrijkste is toch wel de kleine afstand van Nederland naar het Gardameer. Vanaf Utrecht is het maar elf uurtjes rijden, dit betekent dat je gemakkelijk binnen een dag ter plekke kunt zijn. Je kunt er natuurlijk ook twee dagen over doen en op je gemak genieten van het Duitse en Oostenrijkse landschap voordat je Italië inrijdt. Als je toch liever met het vliegtuig gaat, omdat je misschien wagenziek bent, is dit natuurlijk ook mogelijk. Vanaf Schiphol, Eindhoven of Eelde vlieg je in een korte tijd naar Milaan, Verona of Bergamo. Deze vliegvelden liggen dichtbij het Gardameer.

De mooiste plekjes

Eén van de redenen waarom iedereen massaal de auto naar het Gardameer pakt, komt door de natuur rondom het meer. Heuvels, bergtoppen, kliffen en het prachtige water, je kunt er niet genoeg van krijgen.

  • Waterval van Varone

Eén van de dingen die je echt gezien moet hebben is de Varone waterval. Je kunt de prachtige waterval bewonderen en vervolgens afdalen naar een grot die bij een grote kloof uitkomt.

  • Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano

Aan de westkant van het Gardameer vind je een groot natuurpark. Dit is dé plek voor natuurliefhebbers, maar ook voor gezinnen met kinderen. Je kunt er heerlijk wandelen en onderweg kom je mooie watervallen en rotsen tegen.

  • Isola del Garda

In het Gardameer liggen een paar eilanden. Isola del Garda is het grootste eiland van het meer. Dit eiland is zo bijzonder omdat het een rijke geschiedenis kent. Van de Romeinen tot piraten, ze hebben er allemaal hun sporen achtergelaten.

De Italiaanse keuken

Je kunt bij het Gardameer niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar ook van de lekkere Italiaanse keuken. We hebben in Nederland ook wel Italiaanse restaurants, maar in Italië smaken deze gerechten toch net iets beter. Naast de lekkere wijnen en pasta mag ook de echte Italiaanse pizza zeker niet ontbreken als je op vakantie bent aan het Gardameer. Pizzeria’s vind je vrijwel in elke plaats rondom het meer en ze smaken bijna allemaal even lekker. 

Comments zijn uitgeschakeld.