Baai italie

Het is heel normaal geworden om het hele jaar te werken en aan het einde van het jaar een vakantie te boeken naar de zon. Voorheen was het al heel wat wanneer we naar het zuiden van Europa gingen om daar aan de kust te liggen, maar tegenwoorden vliegen we de hele wereld over. Dat is lang niet altijd nodig, want Europa zelf heeft al zoveel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Italië en de diversiteit die dit land te bieden heeft. Hieronder lees je verschillende tips waar je tijdens je vakantie in Italië van kunt genieten.

Wat Italië te bieden heeft

Italië is niet alleen geschikt als zonvakantie, maar door de schitterende steden vol geschiedenis is het ook een aanrader om een stedentrip te boeken naar bijvoorbeeld Rome, Milaan, Bologna, Venetië, Napels of Florence. Deze steden staan vol met schitterende bezienswaardigheden en er is verder ook bijzonder veel te doen. Je kunt al meerdere dagen uittrekken voor het ontdekken van de bezienswaardigheden in Rome. Tussen de steden zelf is ook veel diversiteit. Denk aan de winkelstad Milaan, de historie in Rome, de romantiek in Venetië en het lekkere eten in Bologna.

Italië staat verder ook bekend om de mooie zonvakanties. Het is zelfs een mogelijkheid om hierheen te rijden met de auto, maar je kunt ook vliegtickets boeken en hier simpelweg binnen een paar uur heen te vliegen. Een van de populaire plekken is het eiland Elba dat voor de Toscaanse kust is gelegen. Op het eiland ontdek je mooie berglandschappen, er zijn schitterende stranden te vinden en een prachtige natuur. Een andere leuke bestemming is Puglia. Voornamelijk voor de toeristen die op zoek zijn naar een zonvakantie. Doordat het is ingesloten tussen twee zeeën beschik je hier over meerdere mooie baaien en vind je daarom altijd wel een geschikt plekje om je handdoek uit te rollen. Tot slot zijn Sicilië en Sardinië ook uitermate geschikte bestemmingen voor een zonvakantie. Ontdek hier nog meer tips over zonbestemmingen in Italië.

Tot slot heeft het onze voorkeur om een combinatie te maken van de beide bovenstaande. Een autovakantie naar en door Italië is een hele ervaring en een heel avontuur. Tijdens zo’n reis is het prima mogelijk om een aantal steden te doorkruisen en hier een aantal dagen te verblijven. Zodoende heb je de mogelijkheid om verschillende steden te bezichtigen en vervolgens verder te reizen. Plan je reis zo dat je uiteindelijk uit komt bij een bestemming waar je lekker relaxt bij de zee uitkomt en helemaal kunt ontspannen.

Comments zijn uitgeschakeld.